Muzeum čokolády a marcipánu Tábor

ČOKOLÁDOVÝ VLAK - REKORD ZAPSANÝ DO ČESKÉ KNIHY REKORDŮ

Příběh našeho čokoládového vlaku se začal psát před 2 roky. Inspirací byl vlak v Belgii, který je na nádraží a stojí na mini kolejích hned vedle klasických vlaků. A protože je Tábor na křižovatce cest na trase Praha - České Budějovice rozhodli jsme se vyrobit náš vlastní čokoládový vlak.

Umístění vlaku mělo být na nádraží v Táboře, ve speciální vitríně v odbavovací hale, aby vlak vítal návštěvníky města a lákal do našeho muzea. Daniel Šefčík, sochař, který už pro naše muzeum dělal hlavu piráta a hlavu Jana Žižky se pustil do práce. Nicméně se ukázalo, že cena mašinky včetně veškerého příslušenství kolem se šplhá do závratných výšin. Navíc budova nádraží nám nenabídla ochranu tohoto díla, proto jsme se rozhodli vlak přesunout do stálé expozice muzea. Proběhla rekonstrukce celé místnosti, koupila se nová světla a vlak byl zpřístupněn veřejnosti. Až se na něj pojedete podívat, tak nezapomeňte mačkat všechna tlačítka, která najdete.... vždy se vám něco spustí... 

Autor vlaku : Daniel Šefčík, váha : 500 kg, délka 6 m a doba výroby 1 rok

 -
 -
Počet fotografií: 3
Platební metody Platební metody Platební metody

Projekt – Modernizace prostor átria pomocí 3D malby a dekorativních prvků – registrační číslo žádosti 0380001266. Cílem projektu je zatraktivnit návštěvníkům prohlídku muzea. Projekt byl financován Evropskou unií – Next Generation EU.

Financováno Evropskou Unií
Národní plán obnovy
Ministerstvo kultury
Služby JVTP podpora trendů