Muzeum čokolády a marcipánu Tábor

Degustace, přednášky, kurzy

V únoru a březnu jsme si pro vás připravili 4 doprovodné akce, na kterých se s vámi rádi potkáme a budeme se věnovat čokoládě. Slovem, chutí vůní.

Degustace 15.2. a 8.3. - zde ochutnáme 5 vzorků čokolády, v podobě lámané tabulky a pralinek. Řekneme si něco k historii a zpracování a hlavně rozebereme metodu "bean to bar" a také naší muzejní čokoládu takto vyrobenou ochutnáme. Ve světové premiéře budou naše fresh pralinky a na vás bude jakým hodnocením projdou. Cena degustace 190,- Kč/os. V ceně prohlídka muzea zdarma (běžná cena 180,- Kč)

23.3. se na vás těší náš čokolatiér Jiří Soukup na kurzu výroby pralinek. Je to celodenní kurz (9-16,00). Dozvíte se vše o čokoládě, vyrobíte si kreativní čokoládu s posypem, naučíte se vařené náplně, kterými naplníte formičkové pralinky. V programu bude i ručně polévaná pralinka. Vyrobené kousky si odnášíte domů. Cena kurzu je 1990,- Kč/os. Sebou pouze pohodlné boty a oběd :-). Kurz probíhá přímo v muzejní kuchyni. 

30.3. se účastníci kurzu naučí vyrábět čokoládové lanýže. Lanýž totiž není jen slavná a drahá houba, ale také způsob zpracování čokolády. Mohou mít různé příchutě a je to skvělá alternativa ke klasickým pralinkám. Navíc si je v klidu vyrobíte bez formiček i doma ...Cena kurzu je 1990,- Kč/os. Sebou pouze pohodlné boty a oběd :-). Kurz probíhá přímo v muzejní kuchyni. 

Vstupenky na kurzy i degustace kupujte online na www.sladkavstupenka.cz, nebo na pokladně našeho muzea. 

 

 

Degustace víno a čokoláda

 

Pro skupiny můžeme nabídnout několik typů degustací, ať samotnou čokoládu nebo v kombinaci s kávou, vínem, rumy, … Degustace nabízíme volné nebo řízené. Obě degustace jsou připravovány na míru. Lze degustovat neomezený počet vzorků, vše je otázka dohody a finančních možností. Degustace nabízíme jak v prostorách muzea, tak můžeme za vámi kamkoliv přijet.

Kontakt
Lenka Želivská
T 724 820 178, E zelivska.lenka@cokomuzeum.cz 

Volné degustace

Neprobíhá odborný komentář, ale zástupce muzea nabízí pralinky a čokoládu jednotlivě a odpovídá na dotazy. V případě kombinované degustace je přítomen i sommeliér. Tento typ degustace je vhodný pro velké skupiny, pro rauty, prezentace, festivaly, …

Řízená degustace

Odborná degustace s komentářem z historie čokolády, zpracování, zajímavostí, nových trendů apod. Vhodné pro menší skupiny do 50 osob, nebo pro skupiny které chtějí vědět něco navíc a mají omezené časové možnosti.

Témata degustací.  Degustace můžeme realizovat i mimo muzeum - ve vaší firmě, v hotelu, na teambuildingových akcích, eventech apod. 

(eventualita 4 nebo 8 vzorků)

Plantážní čokolády + portské

Plantážní čokolády + rumy

Plantážní čokolády + sladká vína 

Pralinky od bílé až po hořkou + průřez naší tvorby 

Přednáška o historii čokolády spojená s malou degustací

Individuální i skupinové kurzy práce s marcipánem i s čokoládou pod vedením našich lektorů - zážitkové i pro odborníky 

 

  

Objednávkový formulář

Odesláním tohoto formuláře souhlasíte se zásadami zpracování osobních údajů a jejich obsahem.

Kontrolní kód

Opište prosím do políčka formuláře text z obrázku
kontrolní kód

Degustace víno a čokoláda
Degustace
Degustace
Degustace
Degustace
Počet fotografií: 5