Muzeum čokolády a marcipánu Tábor

Ochrana osobních údajů

Veškeré údaje získané od návštěvníků stránek jsou považovány za osobní a jsou chráněny podle zákona O ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb., ve znění pozdějších dodatků a předpisů a předpisů (do 24. 5. 2018). Od 25. 5. 2018 se zpracování osobních údajů řídí Směrnicí Evropského parlamentu a Rady 95/46/ES ze dne 24. října 1995 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů. Tyto osobní údaje jsou využívány pouze pro potřebu Provozovatele stránek a nebudou poskytnuty žádné třetí straně.

Od registrovaných návštěvníků požadujeme jen údaje v rozsahu nezbytném pro registraci nebo získání kontaktních údajů pro požadovanou komunikaci (např. kontaktní formulář). Získané osobní údaje jsou zabezpečeny proti zneužití.

Návštěvník je povinen zadávat a udržovat data o své osobě pravdivá, aktuální a správná. Registrovaný návštěvník má právo na

  • Přístup k osobním údajům – možnost získání osobních údajů ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu (první kopie zdarma, další kopie za přiměřený poplatek)
  • Přenositelnost údajů – možnost přenést osobní údaje ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu k jinému správci osobních údajů
  • Opravu – Opravu nebo doplnění osobních údajů
  • Výmaz – Výmaz registrace znamená kompletní odstranění všech dat o uživateli, ale i ztrátu všech výhod a uložených dat s touto registrací spojené
  • Podání stížnosti – u orgánu dohledu, tj. Úřadu pro ochranu osobních údajů, www.uoou.cz

Případně se obraťte na správce osobních údajů: Muzeum čokolády a marcipánu o.p.s., Kotnovská 138, 390 01 Tábor, recepce@cokomuzeum.czwww.cokomuzeum.cz. Společnost je zapsaná v obchodním rejstříku O 171 vedená u Krajského soudu v Českých Budějovicích.

Některé údaje o návštěvách jsou automaticky shromažďovány pro statistické účely. Jedná se např. o IP adresu, operační systém, verzi prohlížeče a rozlišení obrazovky počítače, ze kterého je návštěva realizována. Tyto údaje jsou následně použity při vedení obecných kvantitativních statistik.

Některé části stránek používají pro identifikaci tzv. „Cookies“ souborů. „Cookies“ jsou malé textové soubory, které se ukládají na počítači návštěvníka. Tyto soubory využívá většinou daný server, jež má poté možnost identifikovat návštěvníka, který již portál navštívil. Zároveň „Cookies“ umožňují sledovat jeho chování a následně například zlepšovat nabídku pro konkrétního návštěvníka. „Cookies“ nejsou programy, které by mohly způsobit škodu na počítači návštěvníka. Většina internetových prohlížečů umožňuje zakázat používání „Cookies“. Stránky vyžadující „Cookies“ po neakceptování prohlížečem však nemusí vždy fungovat správně.