Muzeum čokolády a marcipánu Tábor

Jak se degustuje čokoláda ?

Čokoláda má stovky podob, chutí a barev. Jako káva, víno, pivo, jídlo... Můžeme degustovat od rána do večera a vždy objevíme nové a nové chutě. Můžeme i kombinovat - třeba sladká vína jsou k čokoládě naprosto ideální. Jak správně čokoládu ochutnávat?

Na "první dobrou" je vždycky zrak. Čokoláda se vám musí líbit, být lesklá, hladká, na dotek příjemná. Při koupi čokolády hraje samozřejmě velkou roli obal, ten jistě prodává, ale pokročilejší čokoholik ví, že i ten nejhorší obal může schovávat poklad.

A nastává krok č. 1 - zvuk. Každá dobrá čokoláda vám musí lehce křupnout, nesmí se "táhnout" - pak je plná náhražkových tuků (nebo mléčná :-))

Krok č.2 - vůně. Rozetřete si čokoládu v dlaních, nechte uvolnit její aroma a přivoňte. Po lehkém tréninku a pár ochutnávkách zjistíte, že již podle vůně dokážete odhadnout následnou chuť.

Krok č.3 - chuť. Kousíček čokolády vložte do úst, nekousejte, jen ji nechte trochu povalovat na jazyku ve všech jeho částech. Někde se vám rozvine kyselost, na jiné části kakaová chuť...

Chcete si to vyzkoušet? Pak přijeďte na nějakou naší degustaci nebo my přijedeme za vámi. 

 -
Počet fotografií: 2
Platební metody Platební metody Platební metody

Projekt – Modernizace prostor átria pomocí 3D malby a dekorativních prvků – registrační číslo žádosti 0380001266. Cílem projektu je zatraktivnit návštěvníkům prohlídku muzea. Projekt byl financován Evropskou unií – Next Generation EU.

Financováno Evropskou Unií
Národní plán obnovy
Ministerstvo kultury
Služby JVTP podpora trendů