Muzeum čokolády a marcipánu Tábor

Marcipán je sladká pochoutka z Orientu

Asi každý ví, že marcipán je směs mandlí a cukru a že to je hmota určená především k dekorování dortů, zákusků, výrobě figurek. 

Marcipán ale může být různě procentní, čím větší podíl mandlí, tím je výsledná hmota tmavší a lepší na chuť. Méně procentní marcipán se zase s oblibou používá na výrobu figurek a dekorací, protože se s ním lépe pracuje, je mnohem tvárnější a nedrolí se vám v rukách. Persipán je směs meruňkových pecek a cukru, je lehce nakyslý, zbarvený po meruňkách do oranžova a u nás téměř neznámý. Pistácie se zase používají do hmoty, která je nazelenalá, má specifickou chuť a tento "marcipán" je základem slavných Mozartových koulí. 

Chcete-li vědět víc, pak přijeďte do muzea Třeboň v marcipánu. Ke každé vstupence dostanete degustační setík zdarma. Doporučujeme návštěvu Třeboně spojit i s táborským muzeem - společná vstupenka do obou expozic je cenově super výhodná. Lze zakoupit i online na www.sladkavstupenka.cz 

 

Platební metody Platební metody Platební metody

Projekt – Modernizace prostor átria pomocí 3D malby a dekorativních prvků – registrační číslo žádosti 0380001266. Cílem projektu je zatraktivnit návštěvníkům prohlídku muzea. Projekt byl financován Evropskou unií – Next Generation EU.

Financováno Evropskou Unií
Národní plán obnovy
Ministerstvo kultury
Služby JVTP podpora trendů