Muzeum čokolády a marcipánu Tábor

Inspirace čokoládou !

Základem každé čokolády jsou kakaové boby, to je známá věc. Jejich zpracováním vzniká kakaová hmota, kakaový prášek a kakaové máslo. S těmito ingrediencemi se však nesetkáte pouze u potravin.

Čokoláda je fenomén, není snad člověka, který by ji neměl rád. "Nakopne" vás, pohladí, povzbudí, přivodí dobrou náladu. Inspirace čokoládou existuje v mnoha dalších odvětvích. Nejčastěji se zřejmě využívá kakaové máslo, které se přidává do kosmetických krémů, pomád na rty a do masážních olejů. Kakaové máslo je nejdražší surovina získaná z kakaového bobu, proto i produkt s ním obsažený nebude zrovna nejlevnější. Jsou však i návody, jak si šikovné ruce mohou vyrobit pomádu na rty s kakaovým máslem doma. 

Esence z kakaových bobů se velmi často přidává do šamponů na vlasy, pěn do koupele, krémů na ruce nebo také do vonných svíček. Rozdrcenné kakaové boby jsou vynikajícím peelingem. Kakao se míchá s oleji a vznikají tak masážní emulze, které vás uklidní a provoní vaši pokožku na dlouhou dobu. Masírovat se však dá i pravou čokoládou. S tím se setkáte naprosto výjimečně - cena je příliš vysoká a masáže nabízejí jen špičková wellness centra. 

V neposlední řadě se kakao přidává do dalších potravin, jako jsou jogurty, mléčné krémy, ochucené tvarohy, dražé apod. V naší nabídce pak najdete i speciální čokoládové pivo s obsahem kakaových bobů a také slaďoučké čokoládové víno, které jako svařené zahřeje v nadcházejícím adventním čase. Přijďte si to k nám užít.

 -
Počet fotografií: 2
Platební metody Platební metody Platební metody

Projekt – Modernizace prostor átria pomocí 3D malby a dekorativních prvků – registrační číslo žádosti 0380001266. Cílem projektu je zatraktivnit návštěvníkům prohlídku muzea. Projekt byl financován Evropskou unií – Next Generation EU.

Financováno Evropskou Unií
Národní plán obnovy
Ministerstvo kultury
Služby JVTP podpora trendů